Övriga Inlägg

Ludde är precis som jag skrev i mitt första inlägg här på bloggen den person som fick mig att börja dela spel offentligt och gjorde att jag kom in i den sammanhållning som finns på bettingtwitter. Nu kommer han att dela med sig av sin historia. Ni kan följa Ludwig på Twitter igenom att klicka HÄR

Betting – En livsstil av Ludwig Pettersson 

DEL 2:

Efter högstadiet började jag gymnasiet där många höll på med betting som en kul grej. Det tände gnistan igen och jag gav bettingen en ny chans. Nu kände jag att jag ville ta det mycket mer seriöst, att jag skulle lära mig av mina tidigare misstag och faktiskt lyssna på dom med mer kunskap och erfarenhet. I samma veva så blev jag allt bättre vän med @jk1ngen och han öppnade upp en ny värld för mig, bettingen på Twitter. Jag gjorde ett konto och började följa alla som han följde. Det var sjukt häftigt att se så många som höll på med betting och var villiga att hjälpa en förstå, ge bra speltips och vara allmänt godhjärtade.
Kommer aldrig glömma hur mycket jag såg upp/fortfarande ser upp till @baselinebetting, Jkingen pratade så gott om honom, han hade fått sina följare att kunna köpa båtar, bilar och hjälpt dom till ett allmänt bättre liv genom sina speltips. En levande legend. Det var målet, hjälpa mig själv och andra samtidigt. Vi mot bolagen.

Då jag alltid har varit en gamer hade jag börjat spela CS:GO i slutet av nian (då mina polare spelade) och jag kollade jag mycket på proffs/semi-proffs CS:GO för att bli bättre på spelet och för att jag tyckte det var kul. Jag började kolla på oddsen innan matcherna och ibland kändes de otroligt felsatta. Jag fick det bekräftat ofta då mina egna tankar ofta var korrekta jämfört med bolagens. Här fanns det deg att hämta kände jag och jag började gräva ner mig i oddsgruvan på riktigt. Bettingen blev en del av vardagen, jag la flertal timmar på att kolla statistik, matcher och odds. Och jag skämtar inte när jag säger det här, Esporten i början var seriöst GRATIS pengar. Flertalet gånger kunde man spela på matcher som redan var spelade utan att det voidades, många odds på liven var helt felsatta då oddssättarna inte förstod hur viktigt det var att vara CT respektive T på olika kartor, pre-matcher med sjuk information (typ att ett lag skulle spela med 300 ping, att de skulle ha två standins eller liknande) påverkade knappt oddsen. Något jag faktiskt ångrar enormt är att jag inte vågade spela med högre insatser men det är inget man kan göra någonting åt nu.

Tiden gick och spelen blev allt fler. När jag äntligen blev 18 började jag använda fler spelsidor för att få bättre odds. Jag spelade på fler marknader och jag ryggade lite blandade spel.

främst @SHLGrinder och andra hockey-rekare (då jag ändå hade koll på hockeyn) men även lite blandat. Såg jag ett “maxspel” någonstans i flödet var jag där och tryckte. Litade lite för blint på vissa men man märkte fort vilka som faktiskt la ner tiden och hade koll. En liten läxa som kan spara er mycket “lärpengar”: Har en rekare inte ett spread så bör du ALDRIG rygga, finns otroligt få undantag men som regel är det helt orimligt. Meningar som “Jag orkar inte spreada för jag har alla resultat i huvudet” eller liknande är stora röda jävla varningsskyltar. Okej, om du inte kan lägga 1-2 minuter på att spreada vet jag hur mycket tid du sannolikt lagt på att hitta ditt spel också. Det tog lång tid för mig själv att inse att man måste spreada (jag gjorde inte det första åren) så jag förstår dom som inte gör det men då ska du inte heller inte reka. Du tar det inte tillräckligt seriöst.
Det finns otroligt många jag vill tacka och hedra för att dom har hjälpt mig både degmässigt och även motivationsmässigt och mentalitetsmässigt.
@Gio88R – Monsterplus på ryggar och alltid en människa man kan bolla med. Förebild med sina erfarenheter inom bettingvärlden.

@MrXet – Hjälpte mig att hitta och inse att Pinnacle är bra samt hur man smidigt kan byta IP vid behov. Plus på ryggar.

@TehraniRobin – Plus på ryggar + riktigt öppen och vänlig till mig när jag var ny. En förebild för mig när det kommer till grinden.

@bowmy71 Plus på ryggar, tyvärr bröts kontakten där.

@baselinebetting En stor anledning till varför jag började ta bettingen seriöst. 4/4 miss på ryggar där. Fuck you Adam. Förebild.

@Hoogemil_ En människa som hjälpt mig med spel, bolla ideér och plus på ryggar. En person jag litar på till 100%. Ibland kan grinden bli lite ensam, även om man har massa polare så är det ingen som riktigt fattar, då de är hobbyspelare eller inte spelar alls. När alla i sin omgivning jobbar vanliga jobb blir bettingen lite som att jobba ensam när man sitter hemma själv (körde bara sportsbetting i drygt 2 år) men där ser jag EH typ som en kollega. Tjötar varje dag och grindar in många spel tillsammans. Samma sak gäller @@Gzon98, dock har han typ försvunnit helt från Twitter. Saknar dig enormt kingen. @alivebetting och @SimpeBets inkluderas här också.

@lillerkan En av mina närmsta polare som jag tjötat mycket spel med genom tiderna. Nästan alltid på olika sidor av spel vilket är lite sjukt. Någon man kan snacka av sig lite med vid behov.

@Toricharito Inspireras av hans driv, väldigt öppen och hjälpsam. Bra plus på ryggar.

@AndreasB1897 Väldigt bra kunskap och hjälpt mig med mycket jag har undrat över.

@MSrekare Riktigt schysst kille och bra plus på hans spel.

@LelleSandahl Bra plus på ryggar och alltid tagit tiden att svara på mina frågor.

@jk1ngen Hjälpte mig att komma igång på Twitter, gav mig shoutouts från sin bettingtwitter och hjälpte mig med oddsförståelse på en djupare nivå när jag var ny.

På senare tid:
@PlusNHL Förebild när det kommer till grindandet, bra plus på de ryggar jag hunnit med.

@skandalomsusad Bra plus på ryggande. Ofta tagit sig tid att svara på frågor.

@TWistbacka Bra plus på ryggande, förebild. Hjälpt mig hitta odds, bra sidor osv.

@cirseb Bra plus på ryggande, hjälpt mig hitta spel och tagit sig tiden att svara på frågor.

@Abay_Anzali Bra plus på ryggande, hjälpt mig hitta spel och tagit sig tiden att svara på frågor.

@MathiasEricson Bra plus på ryggande, hjälpt mig hitta spel och tagit sig tiden att svara på frågor.

@DanSandberg95 Bra plus på rygg, gett mig riktigt fina spel.

Jag vill också tacka mina följare som varit där och gett uppskattning, pushat en under sämre perioder och gett konstruktiv kritik/andra synvinklar på olika saker. Blir lite tårögd när jag skriver detta och alla ovan ska veta att ni haft en genuin påverkan på mitt liv och mitt spelande. Nu har jag garanterat glömt någon men detta var de som kom upp spontant när jag tänker på det och läser igenom gamla meddelanden. Stort tack återigen.

Efter ett tag började jag reka ut spel själv när jag tyckte att det fanns värde. Mer om mitt rekande i nästkommande del.

DEL 1:

Innan ni läser den här texten vill jag påpeka att den inte är skriven i syfte att skryta eller något i den stilen utan för att ge mina trognaste följare en inblick i hur bettingen började för mig, ge en rolig läsning för vissa och för att det här är något jag velat göra under en längre tid. @MrBwino gjorde ett liknande inlägg för en lång tid sedan och jag har utgått från hans format på denna text.

Här hittar ni hans texter:

http://www.spelaspel.se/min-bettingresa-del-1-av-3

http://www.spelaspel.se/min-bettingresa-del-2-av-3

http://www.spelaspel.se/min-bettingresa-del-3-av-3

Till och börja med, vem är jag? Ludwig Pettersson, under namnet @LuddeBets på Twitter. Jag har rekat Esport på Rekatochklart.se från Mars 2016 – Augusti 2016 för att sedan gå över till 1×2.se från Augusti fram tills det att jag åkte iväg på en 5-månaders backpackingresa i Asien.

Vad är egentligen betting? En hobby, ett jobb eller bara ett slöseri med tid och pengar? Betting är enligt många ett slöseri med tid och pengar, det är ju bara att kolla på omsättning och vinstmarginalerna på alla de största bolagen?

Precis så lätt är det inte men absolut, majoriteten av spelare går back på sina spel och bolagen skrattar hela vägen till banken (och limmar spelare som plussar). Jag förstår därför och respekterar varför många väljer att inte sätta sig in i bettingvärlden, som dock är en värld som för vissa skulle kunna bli och förbli en bra inkomstkälla.

Mitt intresse för spel och framförallt pengar har funnits så länge jag kan minnas. När jag ser saker tänker jag impulsivt, hur skulle man kunna tjäna pengar på bästa sätt på det här? Eller exempelvis att slå vad, det var och är fortfarande något av det roligaste jag vet.

Bettingen för mig började inte riktigt som alla andra, det var inget spontant eller att jag satt och väntade på att klockan skulle slå 00:00 när jag fyllde 18. Jag började spela “seriöst” i början av åttonde klass, det vill säga när jag var 15. “Smart” som jag var tänkte jag utnyttja bonusarna på alla sidor som erbjöd det men eftersom jag endast var 15 och de flesta ville att jag skulle skicka in ID innan jag gjorde ett uttag, slutade det i oftast med att pengarna förlorades, låste sig till jag var 18, eller att jag fick tillbaka det jag satt in. Det var otroligt mycket käbbel med emails fram och tillbaka, livechatt hit och dit men nästan alla bolag lät mig inte spela. Till slut lyckades jag dock hitta tre bolag (konstigt nog några av det största och mest seriösa) som aldrig frågade om något och därmed lät mig sätta in pengar, spela och ta ut pengar. Såhär i efterhand kan jag tycka att det är helt absurt men så var det iallafall. Då handlade insatserna om 100-lappar, om ens det. Jag tror att jag då i hela mitt liv sparat ihop drygt 20000 så därför var varje hundralapp guld värda för mig på den tiden. Lyckligtvis gick det bra för mig när jag väl fick börja spela utan bekymmer på Unibet och Bet365 vilket var konstigt då jag knappt visste någonting om betting. Här fick jag smaken för “enkla pengar” och det var då jag insåg att bettingen skulle bli en stor del av mitt liv.

Sidestory: Jag jobbar just nu på Comeon och när jag började där så frågade dom under utbildningen om någon hade konto på någon av deras sidor då dessa då ska stängas, jag sa ja såklart och så sökte de på min emailadress. Han som höll i utbildningen behövde fråga om jag var född 1994 eller 1997 då det fanns konton på båda, tror dock de som stod 1994 på var stängda. Lagom stelt var det iallafall att förklara inför hela utbildningsgruppen att man började spela lite tidigt

Jag glömmer aldrig hur klistrad jag var framför Elitserien/SHL när farsan hade skaffat Cmore, tror jag kollade nästan alla matcher som gick. Jag har alltid själv spelat hockey och älskat att kolla på det så därför blev det naturligt att det blev min första marknad inom bettingen. Rikigt saftiga och höga odds gjorde det ännu mer intressant och man blev ordentligt belönad om man höll sig uppdaterad, kollade på många matcher och la tid på analys. Jag kommer ihåg att jag använde “Webbsporten.se” otroligt mycket tills de gjorde om sidan helt och hållet och de stod för mycket intressant och värdeful statistik.

Efter ett kort tag så satte jag ett helt orimligt kombinationsspel som delade ut drygt 27000kr, det var en störd summa för mig då och är fortfarande idag mycket pengar. Jag tog ut pengarna utan att tveka och lämnade några hundralappar. Såhär i efterhand kan jag tycka att jag inte ”förtjänade” att vinna så mycket pengar, eftersom jag egentligen inte visste någonting om vad som krävdes för att vara en vinnande spelare. Absolut, jag kunde mycket om Elitserien/SHL-hockeyn men jag gjorde många nybörjarmisstag som att gå ”allin”, det vill säga satsa hela sin kassa på ett spel. Jag kunde också spela på odds 1.25-1.50 som fortfarande var risky och där det absolut inte fanns något värde.

Efter “storvinsten” gick det lite mer som det ”skulle”, vartannat/var tredje spel satt och saldot gick upp och ner hela tiden. Gick nog sakta men säkert lite back men jag älskade kicken och spänningen, tillfredsställelsen när man gjort en perfekt avläsning och känslan när de ”gratis” pengarna kom in på konton.

När jag spelat i drygt ett år så började SHL-säsongen (andra säsongen jag spelade på) rulla mot sitt slut och jag kommer ihåg att jag under en längre tid krigat upp mitt saldo till 4300kr. Jag var fortfarande en nybörjare och gick därför allin på Skellefteå rak till 1.43 mot nått skojarlag. Skellefteå vann med 3-2 på övertid om jag inte missminner mig och jag glömmer aldrig känslan jag hade i magen när jag insåg att 4300kr hade försvunnit på en match. Jag skämdes och började tänka vad i helvete jag håller på med. Jag blev rädd för mig själv för första gången någonsin och efter den matchen tog mitt bettande ett abruppt slut.

Fortsättning följer i nästa inlägg.