Innebandy: Lördag

SSL HERR

16:00 IBK Dalen – Mullsjö AIS

MAIS DNB @2.27 1.5u Coolbet

SSL är oerhört jämnt inledningsvis denna säsong där Dalen toppar tabellen på 18 poäng. Dock har man bara  3 poäng ner till Mullsjö på en 6:e plats och jag ska absolut inte ta ifrån Dalen någonting men jag tycker att Mullsjö ska ha större chanser än vad oddset visar.

Dalen har som sagt börjat serien riktigt bra och mycket är tack vare att man dels bytt spelsätt till ett mer offensivare men även att dem spelarna som ska kliva fram har gjort det. Laget har dock gått tyngre i sina tre senaste matcher och det har med att göra hur lagen ser på ”nya Dalen” och hur man ska spel mot dem. Tror man chockade många lag inledningsvis men när lagen nu börjat läsa detta så kommer det nog en tyngre period för Ketil och & co.

Mullsjö har haft en lite halvknackig start men sitter just nu på tre raka segrar där man senast hämtade upp ett 4-9 underläge till 12:9 i sista perioden. Förvisso har man inte mött några supergäng senaste tiden men spelet börjar sitta mer och mer för laget och när detta maskineri är igång så blir man svårstoppade. Mullsjö har väldigt många snabb spelare i bland annat Ganevik, vestlund och rosén vilket kommer passa perfekt mot Dalen som börjat stå lite högre upp.

Mullsjö åkte upp redan under Fredagen till Umeå så det kommer inte vara några sega ben efter en resa hos bortalaget vilket självklart är en fördel och jag tror inte att Mullsjö åker hem ifrån Umeå tomhänta

Allsvenskan Södra

16:00 Onyx IBK – Strängnäs IBK

Onyx @2 2u Coolbet / Bet365

Sörmlandsderby står på schemat under lördagen och jag har en känsla att det kan bli en riktigt fest i Rosvalla.

Strängnäs (2a) gästar som sagt Onyx (3a) under lördagen och detta är ett riktigt bra läge för båda lagen att skapar sig en lucka neråt och samtidigt hänga på Warberg i toppen. För Strängnäs del kommer det handla om att klara av pressen ifrån en kokande hemmapublik och att Pierre Hellström och hans radarpartner Olle Abrahamsson har en bra dag på jobbet då dessa två spelare är så oerhört viktiga för bortalaget.

Onyx har sitt radarpar i Palm / Ekström som ligger 1a & 2a i seriens poängligan och är självklart väldigt viktiga för hemmalaget. Men Onyx har betydligt bättre bredd än vad Strängnäs har och samtidigt gått ut och sagt att man i år spelar för att kvala uppåt. Ambitionerna finns där för klubben och med truppen man besitter så har man bra chans att framförallt ta sig till kval men även där kunna utmana. Tycker att man på hemmaplan i ett fullsatt Rosvalla ska vara kyligare samt bättre än Strängnäs och så länge vissa spelare i laget inte tappar huvudet och drar på sig massa onödiga utvisningar så ser chanserna för 3 poäng mycket ljusa ut

 

Allsvenskan Norra

14:00 IBK Runsten – Kais Mora

Mora @2.26 2u SvS (finns till 2.20 hos Kambi / Coolbet / Bet365)

Runsten på en sistaplats i tabellen tar emot Mora som ligger näst sist och jag tycker att bortalaget har lite för generöst odds.

Mora fick denna plats ”gratis” efter att Umeå City dragit sig ur men jag tycker inte att laget har gjort bort sig allt inledningsvis och det finns bra med möjligheter att laget kommer ligga på säker mark när vi summerar säsongen. Det finns ett par riktigt bra spelare i laget där framförallt Johan Tomth, Jakob Lundmark och Bobby Edberg (tyvärr skadad) sticker ut. Förutom dessa har man unge Matteus Gavetin som sägs vara en ruskig talang så laget innehåller en bra blandning och precis som för Onyx så finns det ambitioner i klubben.

Nu tar man emot ett Runsten som inte håller allsvensk nivå enligt mig och ska Mora lyckats hålla sig kvar så finns det inget annat än två stycken vinster mot Runsten.

16:00 Salem IF – AIK

Salem @2.20 1.5u Coolbet

Stockholmsderby i Skogsängshallen där obesegrade Salem tar emot AIK som bygger nytt och jag tycker att det är fel favorit i matchen. Denna match kommer att bli griniga, jämnt och framförallt kommer det att vara kamp i 60 minuter.

Båda lagen har fått skador på duktiga spelare inledningsvis och jag vet att Salem har haft en del bekymmer generellt denna säsong. Men verkar som att många av spelarna är tillbaka nu och jag såg även att Jim Andersson född 96 har kommit in i laget till denna match, en spelare som jag mött hundratals gånger och som i sina yngre dagar rankades som en av Sörmlands största talanger för sin årskull. Samtidigt har AIK fått tillbaka Rasmus Bolander ifrån en skada så läget i båda trupperna verkar någorlunda bra ändå.

Att Salem står över 2x pengarna i sina hemmaborg är enligt mig fel då laget har byggt något riktigt bra senaste säsongerna och det finns en sammanhållning och en tro i hela föreningen som lyser självförtroende. Deras hall är extremt svårspelad och att AIKs tränare var med och byggde upp Salems framgång där han coachat många av spelare gör nog inte så att motivationen för hemmalaget här blir sämre direkt.

Precis som vanligt hittar ni mig på twitter under namnet @hoogemil_, där det kommer en hel del spel som jag inte hinner skriva om

Spelbolag som går under Kambigroup är bland annat Leovegas, Mr Green och Redbet. Är det så att ni saknar konto hos någon av dessa så kan ni klicka på följande länkar för att ta del av marknadens bästa bonus: Leovegas ,MR GreenRedbet

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s